Nové sloupové reproduktory Electro-Voice LRC spojují skvělý zvuk a nenápadnou eleganci

Nové sloupové reproduktory Electro-Voice LRC spojují skvělý zvuk a nenápadnou eleganci

Novinky

Společnost Electro-Voice využila veletrh InfoComm 2024 k premiéře řady LRC Series, která rozšiřuje portfolio amerického výrobce o tři nové pasivní sloupové reproduktory LRC-1060, LRC-1100 a LRC-2100. Kromě účelově zkonstruovaných 2,5“ reproduktorů se provedení nových modelů opírá zejména o proprietární technologii PaSS pro řízenou směrovost a rovnoměrnou frekvenční odezvu. Nové sloupové modely by měly být doma v instalacích, které kladou vysoké nároky na špičkový zvuk i čistý a úhledný design.

červenec 2024

Velký zvuk, který dokonale splyne s okolím

Velký zvuk, který dokonale splyne s okolím

Elegantní reproduktory řady LRC (Loud radiator column) jsou k dostání v bílých nebo černých skříních, jejichž povrch lze opatřit nátěrem. Vhodné jsou pro vnitřní i venkovní prostředí, kde lehce splynou s okolím a zároveň podávají výjimečný výkon. Jejich nízkoprofilové provedení nepůsobí rušivě a nenápadným způsobem ladí s architektonickým charakterem místa. Díky své všestrannosti obstojí v roli hlavních i zpožďovacích (resp. výplňových) reproduktorů či jako nástroj pro distribuované ozvučení. Své uplatnění najdou v kulturních centrech, kostelech, venkovních prostorách, pohostinských zařízeních, veřejné dopravě, komerčních interiérech a na dalších místech.

Modely LRC-1060 a LRC-1100 nají stupeň krytí IP55c a odpovídají normě EN54-24 (typ B). Reproduktor LRC-2100 je certifikován na stupeň krytí IP55. Zatímco jiné sloupové systémy současnosti mohou kvůli dosažení požadovaného pokrytí ve větších prostorech kompromisně slevit z kvality zvuku, řada LRC byla koncipována komplexně a vykazuje velmi dobré výsledky v obou zmiňovaných „disciplínách“.

Jednoduché, praktické, flexibilní

Jednoduché, praktické, flexibilní

Mnohé nejspíš nepřekvapí, že v Electro-Voice koncipovali řadu LRC tak, aby instalace nových sloupových reproduktorů byla co nejjednodušší a nejúhlednější. Pasivní provedení s integrovanými 70/100V nízkoimpedančními transformátory (LRC-1060 a LRC-1100) zbavuje uživatele složitosti externích vysokoimpedančních adaptérů či aktivních řídících systémů. Systém SwifTilt, u něhož výrobce čeká na udělení patentu, využívá multifunkční, super-kompaktní, do zdi zapuštěný držák, který dovoluje otáčení i naklápění reproduktoru a který umožňuje montáž všech modelů LRC co nejblíže ke stěně, aniž by byly vidět kabely nebo hardware.

LRC se precizním způsobem vypořádávají s rušením zvukových vln vyvolaným odrazy od hranic (stěn) místnosti, což přispívá ke skvělé odezvě v basovém pásmu. Konstrukce LRC se dokáže velmi dobře přizpůsobit potřebám instalace. Všechny nové modely jsou na zadní straně vybaveny několika závěsnými body, lze je instalovat také obráceně či naklopit směrem vzhůru. Nejlepší na tom všem je, že veškerý hardware SwifTilt je součástí balení a při objednávání LRC nemusíte pamatovat na žádné příslušenství!

Mimořádný zvuk, pokrytí i basová odezva

Měniče a vlnovody LRC jsou optimalizovány pro zřetelnou reprodukci zvuku a dobré pokrytí ve velkých a/nebo odrazivých prostorách, navíc s možností přesného přizpůsobení výstupu danému prostoru. Všechny modely jsou vybaveny proprietární technologií PaSS se speciálními fázovými zátkami, které rozšiřují vysokofrekvenční odezvu za hranici lidské řeči (bez laloků) a zvyšují tak srozumitelnost. V modelech LRC-1060 a LRC-1100 jsou použity pasivní zářiče, které rozšiřují nízkofrekvenční výstup až pod hranici 100 Hz. Reproduktory jsou díky tomu vhodné pro rozmanitou hudební produkci. Výkonnější model LRC-2100 jde v tomto ohledu ještě dále, protože využívá dvoupásmovou konstrukci a dva 6,5“ woofery, které rozšiřují nízkofrekvenční odezvu až ke 45 Hz.
U modelů LRC-1100 a LRC-2100 lze přepínat mezi širokým a úzkým vertikálním pokrytím. Navíc lze využít funkci pasivního akustického náklonu směrem dolů, který nasměruje akustickou energii na posluchače, aniž byste museli reproduktor sklopit fyzicky.

Oba modely vybavené transformátorem využívají patentovanou technologii automatické kompenzace nasycení transformátoru (ASC), která zachovává odezvu v basovém pásmu a zároveň chrání elektroniku systému před nestabilním zatížením při zapojení transformátoru – to vše bez ohledu na počet paralelně zapojených reproduktorů. Díky tomu jsou LRC-1060 a LRC-1100 vhodné pro prostředí, která vyžadují vysoce kvalitní hudební reprodukci i výkon certifikovaný podle normy EN54-24, případně pro jakýkoliv jiný způsob využití, kde je zapotřebí lineární výkon a vysoko-impedanční nasazení.

Všechny nové sloupové reproduktory jsou vyladěny tak, aby při použití správného vysokofrekvenčního filtru nejlepším možným způsobem fungovaly v kombinaci s jakýmkoliv zesilovačem. Nejlepšího výkonu ovšem dosahují ve spojení s audio maticemi Dynacord DSPMatrix Mix a/nebo s výkonovými DSP zesilovači Dynacord, které dokážou zajistit ideální poměr mezi kvalitou zvuku, výstupní kapacitou a ochranou systému. U všech modelů je počítáno s podporou softwarových nástrojů EASE / Ease Focus3, PREVIEW Loudspeaker Software a SONICUE Sound System Software.

Potřebujete poradit s ozvučením nejrůznějších vnitřních či venkovních prostor? Od učeben, obchodů, kancelářských prostor, restaurací a (sport)barů přes fitness, tělocvičny, sportovní a výrobní haly až po stadiony.

Jan Šafařík

jan.safarik@audiopro.cz+420 605 219 170

    Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

    ADDRESS

    63739 street lorem ipsum City, Country

    PHONE

    +12 (0) 345 678 9

    EMAIL

    info@company.com